Rektör Arıbaş “Her Çağ İletişim Çağıdır”

Aksaray Üniversitesi İletişim Fakültesi 2023-2024 eğitim öğretim yılı akademik açılış dersi ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş’ın katılımı ile yapıldı. İletişim Fakültesi öğrencileri ile keyifli dakikalar geçiren Rektör Arıbaş, her çağın iletişim çağı olduğunu vurguladı.

ASÜ İktisadi ve İdari Bilimler Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen açılış dersi etkinliğine ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, ASÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nezahat Altuntaş Duman, Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa İşliyen, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Zühal Fidan Baritci, akademik personel ve öğrenciler katıldı. Açılış dersinde konuşan Dekan Prof. Dr. Nezahat Altuntaş Duman, iletişim fakültesinin yakın zamanda kurulmasına karşın hızla büyüdüğünü ifade ederek kısa zaman içerisinde fakülte bünyesinde radyo, televizyon ve sinema bölümünün de aktifleşeceğinin müjdesini verdi. Fakültenin bölümlerinde öğrencilerin katkıları ile çeşitli çalışmalar yapıldığını kaydeden Duman, iletişim fakültesinde uygulanan ortak eğitim programının da ayrıcalık olduğunu belirtti. Ortak eğitim programı ile öğrencilerin kendi alanlarında aldıkları eğitimi mesleki anlamda tecrübe edinme imkânı bulduklarını dile getiren Duman, öğrencilerin gelişimine katkı sunacak her türlü projenin yanında olduklarını vurguladı. Donanımlı bir bilgisayar laboratuarının olduğunu ancak bazı durumlarda yetersiz kaldığını söyleyen Duman, Rektör Arıbaş’tan destek talebinde bulundu. ASÜ İletişim Fakültesi bünyesinde 572 öğrenci bulunduğuna değinen Duman, akademik kadrolarının da gün geçtikçe güçlendiğini kaydetti. Siber çağ ve iletişim çağında sosyal medya ağlarının önem kazandığına dikkat çeken Duman, eğitim ile bu alana katkı sunmanın görevleri olduğunu dile getirdi. Duman, açılış dersine katılımlarından dolayı Rektör Arıbaş’a teşekkür etti.

“İletişim Sektörünün Temeli Vicdandır”

ASÜ İletişim Fakültesi açılış dersinde konuşan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, iletişim fakültesi ve sektörünün çok değerli olduğunu söyledi. İnsani iletişimin önemine vurgu yapan Arıbaş, gelişen ve değişen teknolojilerin iletişim sürecini doğrudan etkilediğini belirtti. Öncelikle reklamcılık konusuna değinen Rektör Arıbaş, “Reklamcılık alanı toplumu yönlendiren en kıymetli unsurlardan birisi oluyor. Bu alanda güven duygusunun arttırılması için sloganların önemli olduğunu düşünüyorum” dedi. Her çağın iletişim çağı olduğunu kaydeden Arıbaş, haber yazımı konusunda da dikkat edilmesi gereken noktala temas etti. kasıtlı ve dikkat çekici başlıkların toplumu yanlış yönlendirmeye sevk ettiğini söyleyen Arıbaş, kopyala yapıştır şeklinde haber yazımının da olmayacağını vurguladı. Okuma körlüğüne dikkat çeken Rektör Arıbaş, özensiz haber yazılmaması gerektiğini belirtti. Basının en önemli sorumluluklarından birinin vatandaşa doğru bilgi sunmak olduğunu kaydeden Arıbaş, “Gazetecilik bağlamında yapılan haberlerin etik ve ahlak ilkeleri çerçevesine dayandırılması ve vicdan süzgecinden geçirilmesi gerekiyor. Meslekte etik değerlerin ön planda tutulması toplumsal değerlere de katkı sunacaktır. İletişim sektörünün temelinde vicdanımızın olması gerekiyor.” şeklinde konuştu. Belli bir medya grubunun peşine takılmadan doğru ve objektif habercilik anlayışının benimsenmesi gerektiğini belirten Arıbaş, haberde iddia eden kişinin iddiasının da kanıtlanması durumunda olduğuna vurgu yaptı. Basın özgürlüğü konusuna temas eden Rektör Arıbaş, basın özgürlüğü kavramını doğru haberi doğru ve topluma zarar vermeyecek şekilde aktarma hürriyeti olarak tanımladı. Son olarak İsrail ve Filistin olayları üzerinden öğrencilere örnekler veren Rektör Arıbaş; medyanın güç sahiplerinin yanında değil, toplumsal vicdanın yanında olması gerektiğini söyledi.

ASÜ İletişim Fakültesi öğrencileri söyleşi havasında gerçekleşen açılış dersi için Rektör Arıbaş’a teşekkür etti. Açılış dersinin sonrasında Fakülte Dekanı Prof. Dr. Nezahat Altuntaş Duman tarafından, ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş’a çiçek ve teşekkür belgesi takdiminde bulunuldu. (Haber: Seda Olgun – Fotoğraf: ASÜ Basın)

Yorum bırakın