Vali Kumbuzoğlu “ADEM Kursiyerleri Örnek Oluyor”

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı öncülüğünde Aksaray Aile Destek Merkezi’nde, İŞKUR İl Müdürlüğüyle yürütülen İş ve Sosyal Akademi Projesine katılan ve kursu tamamlayan kadınlara sertifikalarını Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nun elinden aldı.

Aksaray ADEM ile topluma önemli farkındalıklar oluşturulduğunu dile getiren Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, ADEM’deki kursiyerlerin sevincine ortak oldu. ADEM bünyesindeki kurslarda eğitim alan kursiyerlerin sertifika törenine katılım sağlayan Vali Kumbuzoğlu kursiyerler ile sohbet ederek başarılarından ve emeklerinden dolayı tebrik etti. Kursta bulunan ürünlerin yapım aşamaları konusunda bilgiler alan Kumbuzoğlu, ADEM kurslarında kendini geliştiren kadınların örnek olduğunu ve topluma anlamlı mesajlar verdiğini dile getirdi. Eğitimin ne kadar değerli ve önemli olduğunu aktaran Vali Kumbuzoğlu, “Aile eğitimli olursa çocuklar da eğitimli olur. Çocuklarımızın geleceği de eğitim çerçevesinde şekillenir. Örnek olan kursiyerlerimizi kutluyorum. Medrese kültürünün yaşatılması da ayrıca gurur veriyor. Bu çalışmalarda emeği geçen tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Kursiyerlerimizin bu noktalardan büyük bir verim aldığını gözlerinde görüyorum. ADEM gibi merkezlerin açılması için kursiyerlerimizin önerilerini de önemsiyoruz. Verdiğimiz sertifikaların kalıcı olacağını ve eğitimlere devam edileceğini düşünüyoruz. Çocuklarımızın başarısı da ailesinin başarısına bağlı oluyor” ifadelerini kullandı.

Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Ali Rıza Sözeriyim, ADEM bünyesinde bulunan kurslarda 20 ila 60 yaş arasında ihtiyaç sahibi kadınlar aşçılık, halı dokuma ve tekstil kurslarında eğitim aldığı belirtti. Ayrıca çocuklu aileler için anasınıfı uygulamasının da bulunduğunu aktaran Sözeriyim, üretilen ürünler ile masrafların karşılandığını ifade etti. Kursiyerlere aylık 600 lira teşvik ödemesi yapıldığını kaydeden Sözeriyim kursiyerlerin günde bir saat teorik ders aldığını söyledi. 2’nci dönemde olan 74 kursiyerin 3 ay sonra sertifika alamaya hak kazandığını belirten Sözeriyim, İŞKUR aracılığıyla yapılan işe yerleştirilmelerde kursiyerlere öncelik tanındığının altını çizdi.

ADEM’de gerçekleştirilen sertifika törenine Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Vali Yardımcısı Şeyma Polat Balak, kurum müdürleri, kurs öğretmenleri ve kursiyerler katıldı. (Haber/Fotoğraf: S. OLGUN)

Yorum bırakın