Öğrencilerin Hediye Tercihi Değişmedi


24 Kasım Öğretmenler Günü’nde en çok tercih edilen hediye türü olan çiçeklerin satışında bu yıl düşüş yaşandı. Çiçek fiyatına bağlı olarak yaşanan düşüşe karşı öğrencilerin ilk tercihi toplu çiçekler oldu.

24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmenlerine hediye almak isteyen öğrencilerin tercihi toplu olarak alabilecekleri çiçeklerden yana oldu. Aksaray’da çiçekçilik yapan Taşkın Altundağ özel günlerin en fazla tercih edilen hediyelerinin arasında çiçeklerin yer aldığını ifade etti. Altundağ, bu yıl öğrencilerin ortak çiçek alımı yaptığını belirterek, “Bu sene en çok tercih edilen çiçek türleri karanfil, gül, buket oluyor. Saksı çiçeklerinden ise orkide Atatürk çiçeği, menekşe teraryum tercih ediliyor. Bu sene çiçek fiyatlarından dolayı satışlarımızda düşüş yaşıyoruz. Çiçek fiyatları 200 liradan başlıyor 800 liraya kadar çıkıyor. Geçen seneye baktığımız saman neredeyse üç katına denk geliyor fiyatlar. Hal böyle olunca da haliyle insanlar hediye almaktan vazgeçiyor veya toplu bir şekilde saksı çiçeklerini tercih ediyorlar. Bu seneki öğretmenler gününde öğrencilerin çoğu sınıfça para toplayarak saksı çiçeklerini tercih ettiler. Önceki senelerde ise bireysel şekilde çiçek almaya geliyorlardı.” dedi.

Öğretmenler gününde öğretmenlerine çiçek alan öğrenciler ise ; “Bu sene Öğretmenler Gününde öğretmenimize 8 arkadaş bir araya gelerek orkide aldık. Önceki senelerde bireysel olarak çiçek alıyorduk fakat şuan ki çiçek fiyatlarına baktığımız zaman bu çok mümkün olmuyor. Çok güzel hediyeler ve çok güzel çiçekler var fakat hepimiz öğrenci olduğumuz için kısıtlı bütçemizde ancak toplu şekilde orkide alabildik.” ifadelerini kullandı. (Haber/Fotoğraf: S. OLGUN)

Yorum bırakın