Sanayi Şehrinin Yeni OSB’sinde Arsa Tahsisleri Yapıldı

Son yıllarda yapılan sanayi yatırımları ile ön plana çıkan ve sanayi şehir olma noktasında hızla ilerleyen Aksaray’da bir organize sanayi projesinde daha arsa tahsis işlemleri tamamlandı. İlçeler kapsamında gerçekleştirilen OSB projelerinde Sultanhanı’nda yapılacak olan sanayi bölgesinde 27 yatırımcının arsa tahsisleri törenle gerçekleştirildi.

6’ncı bölge yatırım teşvik avantajları sunulan üç ilçe OSB’lerinden Sultanhanı Organize Sanayi Bölgesi için yürütülen teknik çalışmalar tamamlandı. Çalışmaların ardından bölgede oluşturulan sanayi parsellerinin tahsisleri gerçekleşti. Sultanhanı OSB’de 27 yatırımcıya yaklaşık yatırım tutarı 1 milyar 800 milyon lira olan çeşitli sanayi alanlarında 295 bin metrekare sanayi parseli tahsis edildi.

Sultanhanı Kervansarayı’nda düzenlenen “Sultanhanı OSB Arsa Tahsis İmza Töreni”nde konuşan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Sultanhanı ilçesinin turizmin yanı sıra sanayi ve ticaretin de merkezi olacağını vurguladı. Sultanhanı’nın bölgenin cazibe merkezi olacağını dile getiren Vali Kumbuzoğlu açıklamasında “Sultanhanı’nda iki yıldır devam eden sanayi çalışmalarının sonuna geliyoruz. Bu çalışmaların göstergesini bu masada görüyoruz. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Aksaray üretim ve ticarette ülkemizin gururu oluyor. Aksaraylı iş adamlarımızı ve çalışanlarımızı yürekten tebrik ediyorum. Aksaray Anadolu’nun parlayan bir yıldızı. Cumhurbaşkanımızın çizdiği vizyon ile hareket ederek projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Bu çalışmada elini taşın altına koyan herkese çok teşekkür ediyorum. 600 dönümlük bir arazide iş adamlarımız ile birlikte farklı sektörlerde fabrikalarımızın temellerini atacağız, sonra da açılışlarını hep birlikte yapacağız. Aksaray’dan Sultanhanı OSB’ye katkı sunan iş adamlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Sultanhanı’nı turizmin yanı sıra sanayi ve ticaretin de merkezi yapacağız. Sultanhanı aynı zamanda dünyanın en önemli halı tamiri merkezlerinden bir tanesi. 12 bin civarından olan ilçe nüfusunun OSB’nin faaliyete geçmesi ile birlikte 3 bin 700 istihdam sağlanmasını ön görüyoruz. Sultanhanı göç alan bir merkez haline gelecek. Hızla büyüyüp gelişen bir Sultanhanı tablosu çizeceğiz. ‘Aksaray Üretiyor Türkiye Kazanıyor’ sloganı ile hareket edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri solak ise konuşmasında “Sultanhanı için Aksaray için gurur gününü yaşıyoruz. Organize sanayiye başladığımız zaman kısa zamanda talepleri olur mu derken 200’e yakın firma talepte bulundu. Şimdi 27 yatırımcıya arsalarımızı tahsis ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Sultanhanı OSB Arsa Tahsis İmza Töreni’ne Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Sultanhanı Kaymakamı Serkan Ala, Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ev yatırımcılar katıldı. (Haber/Fotoğraf: S. OLGUN)

Yorum bırakın